Share
Yogadreams Docentenopleidingen
 
Lieve Yogadreamer,
 
Begint het al bij je te kriebelen? Ben je ook zo enthousiast over wat Yoga voor jou doet en zou je dat eigenlijk best wel willen delen met anderen? Of de verdieping voor jezelf er in zoeken?  Ben je benieuwd of een docentenopleiding iets voor je kan betekenen?

Of misschien denk je dat de docentenopleiding nog niet bereikbaar voor je is en heb je het idee dat je eerst nog meer moet leren? Je zult je verbazen over wat je al weet en kan, je kunt meer dan je denkt!

Aanstaande woensdag 20 november om 19.30 delen we veel info met jou en kun je alle vragen stellen nadat we een heerlijke vinysasa/ en yin les hebben ontvangen van Eva Sophie en Ingrid.

"Door jezelf te ontwikkelen laat je een ander groeien"

Warme groet,

 
Op deze avond zijn Myrna & Eva Sophie & Ingrid er om al je vragen te beantwoorden en wellicht samen met je te onderzoeken welke yoga docentenopleiding het meeste bij je past.

We starten de avond om 19:30 met een Vinysasa/yin les van 75 minuten door Eva Sophie & Ingrid.

Onderaan deze nieuwsbrief lees je meer over Yang & Yin yoga: over de vinyasa yoga docentenopleiding waarvan Eva Sophie de hoofddocent is, en over de (pre) yin yoga docentenopleiding waarvan Ingrid de hoofddocent is.

Na deze les kan je al je vragen stellen, onder het genot van een kopje thee en iets lekkers.

De volgende informatieavond is op 15 januari 2020.
OPLEIDINGEN 2020
Vinyasa Yoga Docentenopleiding (200 uur)
ZAANDAM |Start 24 januari 2020
Yin Yoga Docentenopleiding
(200 uur)
MAASTRICHT | Start 25 januari 2020
Zwangerschapsyoga docentenopleiding (50 uur)
ZAANDAM | Start 31 januari 2020
 
Yin Yoga Docentenopleiding
(200 uur)

ZAANDAM | Start 21 maart 2020
VINYASA YOGA DOCENTENOPLEIDING
~ Functional yoga movements ~

Vinyasa is een Yang-georienteerde vorm binnen de yoga, dynamisch, krachtig en creatief.Deze Yang vorm van yoga kenmerkt zich door houdingen die elkaar in een dynamische wijze opvolgen, herhalen en uitbreiden, waardoor er een staat van flow ontstaat in de mind.

Onze benadering van de Vinyasa yoga heeft alles in zich, van Yang tot Yin. Je kunt een pose perfect nadoen en yoga als een manier zien om fysiek in conditie te blijven, je mist dan wel een essentiële kant van yoga. Naast het fysieke is er wisselwerking met het emotionele en mentale deel in ons allemaal, wat de kern van Yoga vormt. We werken van binnen naar buiten, in plaats van de houding toe te passen op je lichaam, is wat jij nodig hebt leidend, je past de houding aan aan wat er op dat moment bij jou past.

Persoonlijke ontwikkeling
Wat we erg belangrijk vinden en waar we je graag bij begeleiden is jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven dat iedereen iets unieks te bieden heeft en willen graag omhoog halen wat dat is. Wie ben jij, waar sta je voor en wat maakt dat mensen juist bij jou lessen willen komen volgen? De opleiding doe je ten eerste voor jezelf en je eigen ontwikkeling en daaruit kun je bepalen of je dit ook over wilt dragen als docent. I’ts up to you!

Wat heb ik nodig om een goede docent te worden?
Nieuwsgierigheid! Nieuwsgierig zijn naar Vinyasa yoga en naar de ontwikkeling van jezelf, durf de uitdaging aan te gaan op zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele pad. Door jezelf te ontwikkelen kun je een ander laten groeien!

Docentschap
Het doel van deze opleiding is dat je op een creatieve, inspirerende en speelse manier je lessen kunt verzorgen en je leerlingen verbaal en non-verbaal kunt ondersteunen in het herkennen en ontwikkelen van hun eigen potentieel. Voor ons een van de belangrijkste elementen die een goede yogadocent kenmerkt.
DE ESSENTIE IN YIN YOGA
Heb je een speciale band met Yin yoga en wil je je graag verdiepen in Yin yoga?
Speel je met de gedachte om een Yin yoga docentenopleiding te gaan volgen?
Dan is deze pre-teacher training echt iets voor jou!

Maak kennis met de grondbeginselen/essentie van Yin yoga en haal nog meer energie, ontspanning, stilte, plezier en heling uit je Yin yoga practice.

Waar het in Yin yoga werkelijk over gaat:
In de Yin yoga breng je niet je lichaam in een houding maar gebruik je de houding om in je lichaam te komen. Met veel plezier nodigen we je uit voor een 3-delige cursus waarin we de tijd en de ruimte nemen om hier dieper op in te gaan. Dat doen we aan de hand van de drie energetische lichamen waar een mens uit bestaat, ook gebruikt in de ander yogavormen. Iedere keer gebruiken we de Yin yoga om in te zoomen op een van de energetische lichamen.

Workshop 1 | Yin met zorg voor het fysieke lichaam vrijdag van 16.00 - 18.00 uur
Maak kennis met de basisprincipe van de Yin yoga op fysiek niveau. Ieder lichaam is uniek en anders. In deze workshop onderzoeken we het fysieke lichaam in combinatie met:
 • Welke props, kussen, dekens etc. kun je het beste gebruiken en hoe.
 • Hoe verhoudt fysieke stress zich tot het emotionele en mentale lichaam.
 • Kennismaking met de chakra’s (energie punten) en meridianen (energiebanen) in het fysieke lichaam. 

Workshop 2 |  Yin dynamiek van het emotionele lichaam zondag 11.00 tot 13.00 uur
Hier maken we kennis met wat in yogatermen ook bekend staat als het astrale energetische lichaam. In Yin yoga is de emotionele ervaring van de houding ook welkom. Tijdens deze workshop onderzoeken we het emotionele lichaam in combinatie met:
 • Bewustwording in wat de houding met je doet.
 • Hoe verhoudt een emotionele ervaring in de houding zich tot het fysieke/mentale lichaam.
 • Verdieping en verstilling in de verschillende houdingen.
 • Verbinding met de chakra’s en meridianen in het emotionele lichaam.

Workshop 3 |  Yin verstilling in het mentale lichaam zondag 14.00 tot 16.00 uur
Hier maken we kennis met het mentale energetische lichaam, in de yoga ook bekend als het causale lichaam. Onze gedachten zijn actief, soms overactief, wat weer (ongewenste) gevolgen kan hebben voor het fysieke en emotionele lichaam. In deze workshop brengen we de aandacht naar het mentale lichaam:
 • Focus van de gedachten in een houding.
 • Bewust reizen door het lichaam.
 • Acceptatie van jezelf, van je beperkingen en je overvloed.
 • Ademhaling ter ondersteuning van mentale verstilling

Email Marketing by ActiveCampaign