Share
 
Lieve Yogadreamer,
 

Lieve allemaal,
Het eerste weekend zit er op!
Zoals beloofd het huiswerk:
  • Yoga als Levenskunst - Iyengar lezen pagina 168-175 Samskara's. Eventuele vragen/opmerkingen/overpeinzingen mag je noteren en zullen we bespreken de volgende keer als wij elkaar zien.
  • Daarnaast zou je de houdingen die we hebben behandeld (werkboek pagina 3-4-5) kunnen oefenen, dingen opschrijven die je tegen komt en wellicht al oefenen met iemand anders. Eva Sophie zal hier in maart nog op terug komen, en wat anatomie (movements) hier aan koppelen. Zelf zou je al kunnen bestuderen welke movements er zijn in het lichaam in deze houdingen. Bijgesloten het overzicht van de 14 segmenten en movements die we afgelopen zaterdag hebben besproken. Ook deze zullen we in maart weer gaan doornemen en ook uitvoeren.
  • Oefen met de verschillende pranayama oefeningen, bandhas en de vayus
  • Het huiswerk van een uur eerder naar bed is vrij en heeft geen houdbaarheid ;) Pas toe indien nodig.
Nog een notitie mbt contra indicaties: Een volle buik en volle blaas zijn natuurlijk nooit handig in een (Vinyasa) les. Adho Mukha Svanasana en childspose zijn ook niet aangenaam als je verkouden bent, maar dit zijn niet perse contra indicaties. Holte ontsteking zou meer neigen naar een contra indicatie maar ook dan kun je in context denken - Dient dit mij of niet? (denk aan Ijsberg, Samskara's en de 3 lichamen!) Zoals bv de nek vraag in Lizard- is het een voorwaarde voor de houding? Dient het mij? Met contra indicaties meer denken aan bv zwangerschap, hernia, multi scoliose, blessures, bekken instabiliteit. Dit zullen we nog regelmatig bespreken.

Schrijf al je intenties en eureka's op, maar ook je vragen of twijfels.

De afbeeldingen die Eva Sophie jullie nog zou toesturen, de hand-out van Lies en de geüpdate deelnemerslijst vinden jullie in de facebookgroep via: https://www.facebook.com/groups/584208088810825/files/

In de week voor het weekend van februari ontvangen jullie meer informatie over het programma van dat weekend.


Warme groet,
namens Yogadreams Docentenopleidingen team
Dewi


Email Marketing by ActiveCampaign