Share
Opleidingsaanbod 2019/2020
 
Lieve Yogadreamer,
 
Op 22 juni feliciteerden weer een lichting afgestudeerden van de Yin Yoga Docentenopleiding in Zaandam. Het was een bijzondere reis. Ik voel me zo trots als een moeder over haar kroost: Of zoals Maureen schreef op het kaartje wat ik van haar kreeg: "Het is geen toeval dat het gebouw van Yogadreams vroeger een weeshuis is geweest. Jij ontfermt je over de leerlingen en komt hier als ‘moeder’ helemaal tot je recht."

Of de tekst van Menno waarbij we de tranen met moeite konden inhouden: " Als elke opleiding zo intens, aandachtig, liefdevol, speels, humorvol en ontroerend zou zijn , dan zouden we minstens met z'n allen Doctorandus in oprechte liefde zijn."


In aansluiting hierop, nog meer mooi nieuws deze maand, want met veel enthousiasme en liefde presenteren we maar liefst vier Yin Yoga docentenopleidingen verspreid over Nederland.

ZAANDAM Start 11 oktober 2019
MAASTRICHT Start 25 januari 2020
NOORD-BRABANT Start 8 februari 2020
ZAANDAM Start 21 maart 2020

Ruim 20 jaar geleden zat ik samen met Manon Simonis van Yogapalace Maastricht in de ashtanga/poweryoga opleiding en hebben wij de eerste stappen op het yogapad gezet. Nu zetten we die verbinding voort door samen een Yin Yoga docentenopleiding aan te bieden in Maastricht.

Afgelopen januari startten we in samenwerking met Sanne Blom van de Krachtwijzer in Noord-Brabant de eerste Yin Yoga docentenopleiding. Deze samenwerking zetten we graag voort, dus ook in 2020 zie je ons terug in Noord-Brabant!

In 2020 starten in Zaandam nog  twee nieuwe opleidingen:

Het manifesteren van je dromen, start met het planten van een zaadje. Ben jij klaar voor de volgende stap op het yogapad?

Warme groet,

YIN YOGA DOCENTENOPLEIDINGEN
 
Yogadreams heeft een prachtig 200-uurs programma (10 weekenden) samengesteld.

In deze Yin yoga opleiding ligt de focus op het ontspannen van de spieren om bindweefsel, de banden en de pezen in het lichaam weer meer ruimte te geven. En ook het creëren van ontspanning in het (energie) lichaam en hoofd waardoor er meer bewustwording is. Daarmee herstellen we de balans tussen Yin en yang wat zorgt voor een gebalanceerde en open kijk op yoga en het leven. Aan bod komen natuurlijk de houdingen, anatomie, filosofie, meditatie, en nog veel meer.

Wat we erg belangrijk vinden en waar we je graag bij begeleiden, is jouw persoonlijke ontwikkeling. De opleiding doe je ten eerste voor jezelf en je eigen ontwikkeling en van daaruit kun je bepalen of je dit ook over wilt dragen als docent. It's up to you!

Ingrid Groot is het opperhoofd van al onze Yin Opleidingen, met haar jarenlange expertise en aandacht voor alle details zal het je aan niets ontbreken!
 

MAASTRICHT
Start 25 januari 2020

Start 8 februari 2020

ZAANDAM
Start 21 maart 2020
 
PRE YIN YOGA DOCENTENOPLEIDING | De Essentie in Yin Yoga

Maak in 3 workshops kennis met de grondbeginselen/essentie van Yin Yoga en haal nog meer energie, ontspanning, stilte, plezier en heling uit je Yin Yoga-practice.

Vrijdag 9 augustus 16.00 - 18:00 uur | Yin met zorg voor het fysieke lichaam

Zondag 11 augustus 11.00 - 13:00 uur | Yin dynamiek van het emotionele lichaam

Zondag 11 augustus 14:00 - 16:00 uur | Yin verstilling in het mentale lichaam

Locatie: Yogadreams Zaandam
Docent: Ingrid Groot
VINYASA YOGA DOCENTENOPLEIDING
Start 24 januari | 9 weekenden

Vinyasa is een Yang vorm van Hatha Yoga kenmerkt zich door houdingen die elkaar in een dynamische wijze opvolgen, herhalen en uitbreiden, waardoor er een staat van flow ontstaat in de mind.  Je kunt een pose perfect nadoen en yoga als een manier zien om fysiek in conditie te blijven, je mist dan wel een essentiële kant van yoga. Naast het fysieke is de wisselwerking met het emotionele en mentale deel in ons allemaal, wat de kern van Yoga vormt.

Leer hoe je op een creatieve, inspirerende en speelse manier lessen kunt verzorgen en je leerlingen verbaal en non-verbaal kunt ondersteunen in het herkennen en ontwikkelen van hun eigen potentieel.

We zijn super blij dat Eva Sophie niet naar Canada gaat verhuizen en onze hoofd docent kan zijn in deze bijzondere eigentijdse Vinyasa opleiding waarin alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied aan bod komen!
VERDIEPINGSTRAININGEN
Start 13 september 2019

In deze 50 uurs verdiepingstraining leert docent Ronald van Pijkeren je creativiteit in je practice te brengen, je geheugen op te frissen en nieuwe elementen toe te voegen aan je lessen.

In deze training zul je je onder meer verdiepen in:
Houdingen, ayurveda, intenties, pranayama, mudras en een vleugje Budokon.

Deze training is geschikt voor zowel yogadocenten met interesse in het verdieping van hun sequencing skills en voor yogabeoefenaars met interesse in yoga flow series.
 
Start 1 november 2019

In deze 50 uurs verdiepingstraining neemt docente Ingrid Groot je mee de wereld in van Yin yoga & Zelfheling. Het activeren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam met Yin yoga staat centraal in deze 5 dagen, waar yin yoga, bewustwording en energiewerk hoofdingrediënten zijn.

Aan bod komten, naast Yin yoga, invloeden van Chakra Healing, Esoteric healing, De Helende Reis, het Sjamanisme en Vipassana.

Deze training is geschikt voor i
edere yogi met interesse en enige ervaring in Yin Yoga, yogadocenten met interesse in energiewerk en  Yin Yoga docenten die verdieping wensen en verschillende tools wensen toe te passen in hun dagelijks leven en lessen.
ZWANGERSCHAPSYOGA DOCENTENOPLEIDING
Start 31 januari 2020

In deze 50 uurs opleiding leert Lies Schuring je hoe je aanstaande moeders op een juiste en vakkundige manier kunt begeleiden en jouw zwangerschapsyogalessen vorm kunt geven.


Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer:
Bewegen tijdens de zwangerschap, de ademhaling, hypnobirthing, spiritualiteit en zwangerschap, zwangerschapsbegeleiding, fertiliteit en voeding, de bevalling, en de kraamtijd.

Deze training is bedoeld voor yogadocenten (minstens 200 uur opleiding) met inlevingsvermogen, betrokkenheid bij en oprechte interesse in de doelgroep. Goede communicatieve vaardigheden en goed kunnen luisteren zijn een pre.

Lies Schuring zal deze opleiding met grote toewijding verzorgen zoals ze ook al jaren doet in haar lessen!

Email Marketing by ActiveCampaign