Share
Workshops maart
 
Lieve Yogadreamer,
 
SCHULDGEVOEL

Ik ben net terug uit New York en nog aan het nagenieten van de energie van de stad en van de heerlijke parken waar je even de rust kunt vinden in alle hectiek. Een mooie quote die ik tegenkwam en heel passend voor New York is:
"Embrace the absurd."

En dat is wat de stad biedt. Alles is mogelijk, iedereen heeft mega-ambitie en als je durft en kunt, staat iedereen open voor je ideeën en ondernemingen. Terwijl het een dure stad is, waar je zo'n 2000 dollar per maand betaalt voor een piepklein appartement en waar veel mensen twee banen nodig hebben om een beetje normaal te kunnen leven. Veel stress dus, en pure noodzaak om overal achteraan te gaan.

Bijna overal waar ik naartoe reis, volg ik yogalessen en/of trainingen.
Zo betrapte ik me op mijn gedachtes en zei ik elke dag tegen Hans: Ik MOET wel een yogales doen hoor hier!" Maar het kwam er niet van en het was ook niet het doel van deze reis.

Ik had deze reis van Hans gekregen, omdat hij dolgraag een keer de rol die ik 20 jaar geleden in de musical Chicago heb gedanst, gezongen en gespeeld, wilde zien.
Ik vertel daar altijd zo enthousiast over en vond het zo jammer dat hij mijn danscarrière niet heeft meegemaakt. Zo lief en betrokken van hem dat hij dit persé wilde zien, om mijn verleden - en dus mij - beter wil leren kennen. Dat is liefde :-)

Maar om terug te komen op dat 'Ik MOET een yogales doen,' dat is toch wel een dingetje merk ik, nu ik terug ben. Er bekruipt me een soort schuldgevoel. Dat stemmetje in mijn hoofd zegt: "jeetje Myr, dan ben je in de stad waar veel gebeurt op yogagebied en dan probeer je niets uit of volg je niet eens één yogales! " En dus bekruipt me het schuldgevoel en het idee dat ik er meer uit had moeten halen. Ook naar de yogaleerlingen toe, die de vraag stellen: je hebt zeker wel een yogales gedaan of ben je bij die en die yogastudio geweest? Dat is iets waarvan ik denk dat men dat van mij verwacht en ik dus blijkbaar ook van mijzelf! Mmmmmmmm... voer om over na te denken ;-)

Aan de andere kant weet ik: Een yogales beoefenen in een yogastudio is niet de enige manier om yoga te beoefenen. Het is in dit geval het genieten, het samen zijn, een andere cultuur opsnuiven en de intensiteit van de stad beleven. Of zoals op de foto hieronder, liggend langs de Hudson, hand op m'n buik en hart, diep ademen en vooral...... genieten!
Dat is ook yoga!

Herken jij dit ook?
Dat schuldgevoel omdat je iets MOEST van jezelf?

STUDIO UPDATES
Hoe fijn is het om even je telefoon los te laten?

Zet je telefoon op stil en geniet van jouw persoonlijke rustmomentje en gun dit de ander ook in de studio. De meeste dingen kunnen best even wachten ;-)

Wees aanwezig bij wat er NU is: je eigen practice, een heerlijk kopje thee en fijne medemensen in de studio.

NB: Telefoons zijn niet toegestaan in de zalen.
Je kunt deze in de kleedkamers achterlaten of bij de host achter de balie. Mocht het nodig zijn i.v.m werk, dan kun je dit aangeven bij de leraar en dan graag niet op trilfunctie, want dat voel je op de vloer.

Nieuwe Les! Stress Relief & Meditation (ENG)
Dinsdagochtend 10:30 - 11:45 met Dewi Vrenegoor

Hoe leuk dat onze Dewi met wie je met name contact hebt via de Yogadreams mail of  telefoon nu ook les gaat geven bij ons!  Dewi geeft al jaren les in Amsterdam en nu mogen wij ook van haar rustgevende energie  genieten :-)


Ben je al moe voordat je dag begonnen is, of heb je het gevoel dat je altijd haast heb? Geef lichaam en geest wat ze nodig hebben en vervolg de dag met meer focus en op jouw tempo. Reserveer hier.
INFO OCHTEND DOCENTENOPLEIDINGEN
Speel je met het idee om een Yoga Docentenopleiding te volgen of wil je heel graag jouw yoga practice verdiepen?

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en al je vragen te beantwoorden!
Op zondag 1 maart a.s. van 11:00 - 13:00 uur zijn onze hoofddocenten er om je meer te vertellen over ons opleidingenaanbod en al jouw vragen te beantwoorden. Maak kennis met Eva Sophie Ridderikhoff (hoofddocent Vinyasa Yoga Docentenopleiding), Ingrid Groot (hoofddocent Yin Yoga Docentenopleiding) en Myrna van Kemenade (eigenaresse Yogadreams).
De ochtend begint met een Yin/Yang les verzorgd door Eva Sophie en Ingrid. (geen kosten aan verbonden)
VINYASA YOGA DOCENTENOPLEIDING
Start januari 2021
Klik hier voor meer informatie
YIN YOGA DOCENTENOPLEIDING
Start 21 maart  2020
Klik hier voor meer informatie
RETRAIN BACK PAIN®
Speciaal uit New York!
22 t/m 24 Mei
6 workshops met Dinneen Viggiano

Retrain Back Pain® is speciaal ontwikkeld door yogadocent Dinneen Viggiano om  rugklachten te voorkomen en op een holistische wijze te helen.

Door aandacht te besteden aan je manier van beweging, de ademhaling en jouw leefstijl gewoonten, kun je je rug de zorg en liefde geven die deze verdient.
Klik op de video voor meer uitleg over Retrain Back Pain®.
22 Mei
THE DEPTH OF BREATH - Leer het hele lichaam ademen, het hoe en waarom
UPPER BACK & NECK - Ontspan ook je schouders, kaken en gezicht

23 Mei
REHAB & REBUILD - Pijnvrij door nieuwe gewoonten aan te leren
RBP 4 YOGA - Variaties op yogahoudingen, die weldadig zijn voor je ruggengraat

24 Mei
THE PELVICORE - Alle aandacht voor de heupen, core en bekkenbodemspieren
SACROILIAC JOINT SOLUTIONS - Verminder compressie in het SI-gewricht en reset het omliggende gebied

Het programma is als pakket te boeken (tegen korting) of per losse workshop. De workshops worden gegeven in het Engels.
YOGAVAKANTIE ITALIË
Even weg uit de drukte van je dagelijkse bestaan
en vind rust, inspiratie en nieuwe energie

Data: 1 tot 5 juni 2020 met Ingrid óf 8 tot 12 juni met Myrna
Locatie: Nocera Umbra in Umbrië in het prachtige hotel Borgo Castello Panicaglia

Stel je voor: 3 dagen wakker worden met een prachtig uitzicht op een heuvelachtig landschap. Het ontbijt staat voor je klaar, waarna je kunt genieten van een inspirerende yogales, waarbij je helemaal tot jezelf komt. De zon schijnt en de lunch wordt geserveerd. In de middag luier je wat aan het zwembad met vers fruit, trek je een paar baantjes en als je zin hebt kun je op je dooie gemak de omgeving ontdekken. 's Avonds staat een heerlijk viergangen diner voor je klaar met bijpassende wijnen om te nuttigen in goed gezelschap. Zie de zon achter bergen zakken en val vervolgens heerlijk ontspannen in slaap. Het klinkt als een droom, maar het kan écht.

Gun jezelf een mini-vakantie: 3 dagen onthaasten, ontstressen en even alle liefde en aandacht aan jezelf geven, zodat je opgeladen terugkeert.

Midweek-arrangement : € 795,- (incl. btw en toeristen-belasting)
YOGA NIDRA VERDIEPINGSTRAINING
Yoga Nidra & Yin yoga
met Ingrid Groot en Bianca Coorengel (24u)

Ervaar ‘de slaap van de yogi’ en breng jezelf
in diepe ontspanning tijdens deze waardevolle Yoga Nidra reis!
Yoga Nidra is een eeuwenoude yogavorm met een unieke diepe ontspanningstechniek, waarbij je lijkt te slapen en tegelijkertijd een staat van opperste alertheid bereikt, meer nog dan wanneer je wakker bent.
Locatie: Studio Zaandam

Lesdagen:
- 22 mei | 13:00 - 16:30 uur
- 23 mei | 14:30 - 18:00 uur
- 24 mei | 15:00 - 18:30 uur
- 5 juni | 11:00 - 14:30 uur
- 7 juni | 11:00 - 19:00 uur
 

Yoga Nidra is een combinatie van visualisatie met intenties, ademwerk en een bodyscan. Het vermindert stress en angst, maakt rustiger en bevordert een gezonde nachtrust en spirituele groei.
Een Yoga Nidra sessie kan gelijk staan aan 4 uur slaap.

In deze verdiepingstraining leer je de theorie en de achtergrond van Yoga Nidra te begrijpen en stap voor stap toe te passen. Je ontvangt diverse scripts waarmee je vanuit je eigen ervaring verder kunt met Yoga Nidra en om Yoga Nidra zelf door te kunnen geven aan je leerlingen of in je therapie- of coachingspraktijk.
WORKSHOPS MAART
Stiltemiddag met begeleide meditaties
1 maart |  Erna Laning
Braintraining & Meditatie
1 maart |  Eva Sophie Ridderikhoff
 
Introductieprogramma in Yoga
2 maart |  Myrna van
Kemenade
 
Meditatie & Aura foto
4 maart |Marieke Espinoza
 
 
Qigong & Xiu Yang
8 maart | Yvonne Alefs
 
Jiriki Seitai
22 maart | Susan Ebben
 
Body Mind Release
25 maart | Hans de Waard

Email Marketing by ActiveCampaign