Share
Yogadreams Yin Yoga opleidingen
 
Lieve Yogadreamer,
 
Toen ik zo'n 18 jaar geleden met yoga begon ging mijn interesse voornamelijk naar de Ashtanga Vinyasa-methode. Als danseres was dit herkenbaar en fijn voor mijn lichaam. Nog steeds houd ik enorm van deze Yang yogastijl. Maar mijn lichaam had steeds meer andere vormen nodig, zachter, een tegenhanger voor alle actie. Dat werd eerst Stress Relief, een term en yogavorm die ik zelf had ontwikkeld en nu door veel scholen op hun eigen manier wordt gegeven.
Yin kwam daarna in opkomst, maar werd nog niet meteen omarmd in yogaland en dat snapte ik heel goed! Het lijkt alsof je niks doet en je zo lang in de houding moet zitten, dat het saai wordt. En daar komt juist de uitdaging. Je wordt geconfronteerd met je drukke geest en met ongemakken in je lichaam. Maar als je dan de overgave eenmaal weet te vinden, voel je de weldaad voor je lichaam. Een lichaam heeft Yin en Yang nodig, zoals de maan de zon en licht het duister.

Ingrid weet als geen ander, met haar rijke yoga en coaching achtergrond, jou te begeleiden in de Yin-houdingen en alles wat er gebeurt in je fysieke, emotionele en mentale lichaam.
Lees hieronder het mooie interview met ons Yin opperhoofd :-)


Warme groet,

Studio Zaandam

Begint het al bij je te kriebelen? Ben je ook zo enthousiast over  wat Yoga voor jou doet en zou je dat eigenlijk best wel willen  delen met anderen? Of de verdieping voor jezelf er in zoeken?  Ben je benieuwd of een docentenopleiding iets voor je kan beteken?

Of misschien denk je dat de docentenopleiding nog niet bereikbaar voor je is en heb je het idee dat je eerst nog meer moet leren? Je zult je verbazen over wat je al weet en kan, je kunt meer dan je denkt!

Op deze avond zijn Myrna & Eva Sophie & Ingrid er om al je vragen te beantwoorden en wellicht samen met je te onderzoeken welke opleiding bij je past.

We starten de avond om 19:30 met een Yang (45min / Yin (45min) les door Eva Sophie & Ingrid.

Hierna kan je al je vragen stellen, onder het genot van een kopje thee en iets lekkers, over:

INTERVIEW
INGRID GROOT

Hoofddocent
Yin Yoga Docentenopleiding

 
Ingrid Groot is het opperhoofd van al onze Yin Opleidingen, met haar jarenlange expertise en aandacht voor alle details zal het je aan niets ontbreken. In dit interview maak je kennis met Ingrid en schijnt zij haar licht op de opleiding.

Wat is jouw persoonlijke Yin yoga journey?
Ik beoefende al jaren yoga, waaronder Raja Yoga, Hatha yoga en Ashtanga yoga, totdat er iets gebeurde met mijn lichaam waardoor dat niet meer kon. Mijn lichaam liet mij in de steek (achteraf kon ik natuurlijk zien dat het een leermoment is geweest:-)) en het was kantje boord of ik het wel zou halen en het was onduidelijk hoe ik dan verder zou kunnen. Alle lichaamsfuncties moesten het weer opnieuw gaan doen. De prognose toendertijd was dat yoga beoefenen niet meer mogelijk zou zijn. Yin yoga trok toen mijn aandacht, want ik dacht: yoga kan je op allerlei manieren beoefenen, dus dat geef ik niet zomaar op. Iedere dag was opnieuw een uitdaging en ging gepaard met veel hoofdpijn en migraine aanvallen.
Ik zag een Yin yoga docentenopleiding voorbijkomen en dacht: dat wil ik doen! Naast dat het een mooie aanvulling is op mijn andere yoga opleidingen, vond ik het vooral prettig om ergens mee bezig te kunnen zijn. Alle artsen waren tegen en ik ging ervoor! Iets in mij wist zo duidelijk dat dit moest, naast alle angsten die ook opkwamen. Zo ben ik begonnen en les gaan geven, nog meer cursussen en workshops gedaan en toen kwam er van meerdere kanten de vraag om ook een opleiding te gaan vormgeven en uitrollen en dat heb ik samen met Yogadreams gedaan. Dit had ik me jaren geleden echt niet voor kunnen stellen. Yin yoga heeft mij weer sterker gemaakt, mijn zelfvertrouwen langzaamaan weer een boost gegeven, en ik ben ook flexibeler geworden: fysiek, emotioneel en mentaal.

Wat zie jij als basiskwaliteiten van het docentschap?
Basiskwaliteiten in docentschap zijn integriteit, het toepassen van je eigen creativiteit met een gedegen basiskennis. Je kan pas creatief zijn en op gevoel werken, als je een basis hebt waarbinnen dat toepasbaar is.

In de opleiding krijg je les van 6 verschillende docenten. Hoe zou je deze mix van docenten omschrijven?
Naast de hoofddocenten die de meeste uren voor hun rekeningen nemen, is er aantal gastdocenten met een specialisatie-workshop. Alle docenten hebben een gemeenschappelijke deler: liefde en passie voor wat ze uitdragen. Zo draagt eenieder met zijn of haar eigen passie bij aan de opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van anatomie, persoonlijke ontwikkeling, zakelijke input, meridiaanleer en chakraleer, yin yoga houdingen, pranyama en meer. Tezamen vormen ze een holistische Yin yoga benadering.

Je hebt nu 3 opleidingen gegeven en een aantal verdiepingstrainingen. We kunnen wel stellen dat de training ook impact heeft op de persoonlijke ontwikkeling van student, wat voor transformaties hebben indruk op jou gemaakt?
Het klopt inderdaad dat we persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden, we zijn dan ook op zoek/en nieuwsgierig naar hetgeen de betreffende student uniek maakt. Zodat ieder vanuit z’n eigen kwaliteiten kan gaan les geven, in combinatie met de gedegen basis die we bieden. Wat indruk op mij heeft gemaakt de afgelopen jaren, is dat veel studenten aangeven te starten met een opleiding als verdieping voor zichzelf. En dat een heel groot gedeelte na de opleiding toch van start is gegaan als docent. De een in een 1-op-1 setting, de ander in een yoga studio of sportschool, ieder waar hij of zij past. Daarnaast blijf ik mijzelf verwonderen over de transformatie die er plaatsvindt in de maanden tijdens de opleiding. Studenten die eerst met geen 10 paarden voor een groep te krijgen waren, er toch gewoon gaan staan alsof ze het al jaren doen.

Op de vraag 'heb ik wel genoeg ervaring om de opleiding te doen?' zeggen we eigenlijk altijd: enthousiasme, interesse en toewijding wegen zwaarder dan het aantal uren yin yoga dat je er al op hebt zitten. Kun je dit nog verder toelichten?
Nee, het zegt het allemaal :-) Als er iets in jou is wat yin yoga in beroering heeft gebracht, dan is het zaadje geplant en de rest is leren, ervaren en doen. Het zaadje water geven, goed voeden en laten bloeien.

Stel je bent nog nooit bij Yogadreams geweest, of nog nooit bij jou in de les, kun je voor de opleiding kennismaken?
Er zijn verschillende manieren. We bieden een pré-opleiding aan van 3x 2 uur, waar je alvast dieper kennis maakt met de Yin yoga en mij kan ontmoeten en vragen kan stellen. Verder is er altijd de optie om een belafspraak te maken. En natuurlijk ben je van harte welkom bij een les met mij op zondagochtend of maandagavond. Ook zullen we binnenkort een informatie-avond organiseren.  

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die nog twijfelen of ze mee gaan doen?
Twijfel is vaak een heel klein stukje in het geheel, vaak veel kleiner dan het enthousiasme wat iemand al heeft om zich aan te melden. Waar men tegen op ziet (wordt vaak groter gemaakt in gedachten) dat is precies waar wij op een liefdevolle en zachte manier mee willen werken. Daar begint je vrijheid met herkennen en erkennen van hetgeen je spannend vindt.
 
 

MAASTRICHT
Start 25 januari 2020

Start 8 februari 2020

ZAANDAM
Start 21 maart 2020
 
 
Pré-opleiding De Essentie in Yin Yoga
ZAANDAM | 20 & 22 december 2019
Yin Yoga & Self Healing

In deze 50 uurs verdiepingstraining neemt docente Ingrid Groot je mee de wereld in van Yin yoga & Zelfheling. Het activeren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam met Yin yoga staat centraal in deze 5 dagen, waar Yin yoga, bewustwording en energiewerk hoofdingrediënten zijn.

Aan bod komen, naast Yin yoga, invloeden van Chakra Healing, Esoteric healing, De Helende Reis, het Sjamanisme en Vipassana.

Deze training is geschikt voor i
edere yogi met interesse en enige ervaring in Yin Yoga, yogadocenten met interesse in energiewerk en  Yin Yoga docenten die verdieping wensen en verschillende tools wensen toe te passen in hun dagelijks leven en lessen.
BUDEL (Noord-Brabant)
Start 19 oktober 2019

ZAANDAM
Start 1 november 2019

CREATIVE FLOW

In deze 50 uurs verdiepingstraining leert docent Ronald van Pijkeren je creativiteit in je practice te brengen, je geheugen op te frissen en nieuwe elementen toe te voegen aan je lessen.

Ronald laat je passievol en creatief de verschillende goed opgebouwde sequences zien, hij neemt je mee op reis in een Vinyasa Flow met verschillende elementen die uitgelicht en toegelicht zullen worden tijdens de training. Deze training geeft een fijne ervaring voor lichaam en geest, uitdagend en toegankelijk tegelijkertijd. Na afloop kun je naar huis met een nieuwe Basis Flow en bouwstenen waarmee je naar hartelust kunt variëren in je eigen practice en met je studenten.
ZAANDAM
Start 13 september 2019
AGENDA 2019/2020
OPLEIDINGEN
VERDIEPINGSTRAININGEN
Pré-opleiding
De Essentie in Yin Yoga
ZAANDAM | 20 en 22 december 2019

Yin Yoga Docentenopleiding

ZAANDAM | Start 11 oktober 2019
MAASTRICHT | Start 25 januari 2020 NOORD-BRABANT| Start 8 februari 2020
ZAANDAM | Start 21 maart 2020

Vinyasa Yoga Docentenopleiding
ZAANDAM | start 24 januari 2020

Zwangerschapsyoga (50 uur)
ZAANDAM | Start 31 januari 2020

Creative Flow (50 uur)
Zaandam | Start 13 september

Yin Yoga & Self Healing (50 uur)
DOCENTENOPLEIDING
INFORMATIEAVONDEN
ZAANDAM | 11 September 19:30 - 22:00
ZAANDAM | 20 November 19:30 - 22:00


Email Marketing by ActiveCampaign